MŚ 2006: Grupa C - Argentyna, Holandia, SiC, WKS - Strona 9

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 12 cze 2006, 2:18

Robben ładnie zagrał, ale faktycznie zbyt samolubnie. Strzelał z daleka, akcje prawą stroną tyle, że rzadko kiedy dochodziło coś do kolegów z drużyny. Sneijder nie umiał piłki wysoko kopnąć, rożne to padaka :shock: Van Persie zagrał zamiast Kuijta i wprowadził się znakomicie bo jego asysta - pierwsza klasa. Dirk wszedł później i starał się, biegał, odbierał dlatego też można go pochwalić. Ładnie Van Nisterlooy chciał piętką w drugiej połowie strzelić po strzale Van Persiego z rzutu wolnego (fakt faktem pięknie to zrobił). Serbia nie pokazała dzisiaj nic ciekawego i naprawdę dziwi mnie taka mała ilość bramek.

Na całe szczęście wspaniałe widowisko dała nam Argentyna i WKS 8)

$canda(L)ous
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: $canda(L)ous » 12 cze 2006, 2:27

Tomusmc pisze:Ładnie Van Nisterlooy chciał piętką w drugiej połowie strzelić po strzale Van Persiego z rzutu wolnego (fakt faktem pięknie to zrobił).
to akurat strzelal Sneijder i to po roznym, krotkie wykonanie :lol: Van Persie z wolnego malo nie strzelil, a pod bramka juz byl Kuyt, jakos ja przepuscil bo myslal pewnie ze gol bedzie ale niestety, a szkoda, Robin by przypieczetowal tym swoj bardzo dobry wystep :wink:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 12 cze 2006, 2:33

$canda(L)ous pisze:to akurat strzelal Sneijder i to po roznym, krotkie wykonanie
Kurde masz racje hehe pomyliłem sytuacje 8) Mniejsza o to, bynajmniej Van Persie pięknie uderzył, niespodziewanie... A z Van Nisterlooyem faktycznie było w innej akcji, fajnie wyglądały ruchy nóg, ale nic poza tym :P

Idę spać bo już nie wiem co pisze hehe Dobranoc wszystkim 8)

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 12 cze 2006, 7:40

Robben fenomenalnie. Jeszcze to wypuszczenie i minięcie rywala na pełnej szybkości - klasa, tylko szkoda, że później został sfaulowany bo akcja mogła być wzorowa. Dobry był też Van Persie i tak jak piszecie ten jego wolny. Troche więcej spodziewałem się po Dekim Stankovicu.
$canda(L)ous pisze:"Reprezentacja Holandii co prawda wygrała, jednak Robin van Persie ma powody do złości - piłkarz Arsenalu poprosił kolegę z drużyny, Arjena Robbena o bardziej zespołową grę.

"Wszyscy chcemy zagrać w sześciu meczach Mistrzostw Świata, a nie tylko Arjen - sam wszystkiego nie zrobi".

"Musi brać pod uwagę swoich partnerów. Czasem jego akcje przynoszą korzyść jemu, a nie zespołowi".

To widać ładnie go ostudził. Jeśli kiwa i strzela z korzyścią dla zespołu to nikt nie powinien mieć do niego pretensji. Nawet jeśli przesadzi o 2 czy 3 razy ze zwodem.

$canda(L)ous
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: $canda(L)ous » 12 cze 2006, 14:01

Sero, chodzi o to ze Robin mozna tak powiedziec mial wolne przez pierwsza polowe, wszystkie pilkie lecialy na Robbena a ten czesto nie wiedzial co z nia zrobic to kiwal sie, kiwal i czesto z tego nic nie wychodzilo. Robben zagral dobre spotkanie, ale na tyle pilek co dostawal to z jego talentem niczego innego sie nie spodziewalem, moze wiecej podan do kolegow bo o to chyba chodzi jak sie gra zespolowo :?
np. ja mam takie odczucia co nie znaczy ze jest to prawda :wink:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 13 cze 2006, 17:39

Mam pytanko. Czemu nie grał Rafael van der Vaart? To wynik kontuzji czy van Bastern go nie widzi w składzie?>

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 15 cze 2006, 23:27

Jutro gra Argentyna. Jedna istotna widomość: Nie zagra patałach Cambiasso, w jego miejsce Lucho :mrgreen: To już jest coś, na pewno akcje Argentyny będą dużo lepiej wyglądać.
$canda(L)ous pisze:Niggaz [']
:glass:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 cze 2006, 23:44

Corinthians pisze:Jutro gra Argentyna. Jedna istotna widomość: Nie zagra patałach Cambiasso, w jego miejsce Lucho :mrgreen: To już jest coś, na pewno akcje Argentyny będą dużo lepiej wyglądać.
To byl zawodnik, ktorego mi najbardziej brakowalo w wyjsciowym skladzie w pierwszym meczu. Mam nadzieje, ze wiecej szansy do pokazania sie, do gry dostanie Aimar, napewno ma ogormny potencjal i powinien dostac taka szanse :wink: Co do Cambiasso to nie zagral on najgorzej, ale jeden defensywny pomocnik :arrow: Mascherano wystarczy :twisted:

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 16 cze 2006, 10:33

Messi E2 Ronaldinho pisze:Corinthians napisał:
Jutro gra Argentyna. Jedna istotna widomość: Nie zagra patałach Cambiasso, w jego miejsce Lucho Mr. Green To już jest coś, na pewno akcje Argentyny będą dużo lepiej wyglądać.

To byl zawodnik, ktorego mi najbardziej brakowalo w wyjsciowym skladzie w pierwszym meczu. Mam nadzieje, ze wiecej szansy do pokazania sie, do gry dostanie Aimar, napewno ma ogormny potencjal i powinien dostac taka szanse Wink Co do Cambiasso to nie zagral on najgorzej, ale jeden defensywny pomocnik Arrow Mascherano wystarczy Twisted Evil
Aimar jest dobry i szkoda by nie zaprezentował się na tych Mistrostwach. Myślę że dzisiaj powinien dostać szansę gry chociaż na kilkanaście minut. Co do Cambiasso to na defensywę wystraczyłby Mascherano. Mimo iż pomocnik Interu nie grał zbyt słabo w meczu z WKSem to raczej powinien grac jeden pomocnik defensywny.

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 16 cze 2006, 12:35

3mam kciuki za Argentynę, bo Kezmana i spółki jakoś polubić nie potrafię :) pozatym mam nadzieję, że na tyle nabierze wiatru w żagle, że po wygranej z Serbią i Czarnogórą pokona też Holandię.

ale to co najbardziej mnie obchodzi to właśnie mecz Oranjes z WKS :] Słonie pokazały w meczu z Argentyną, że na wiele ich stać i mam nadzieję, że dzisiaj to przypieczętują, choć ich zwycięstwa nie byłabym tak pewna jak załoga Eurosportu. będą napewno mieli z bardziej doświadczoną i ograną Holandią trudną przeprawę, ale mają dobry skład, są zgrani i waleczni, napewno nie dadzą za wygraną :> liczę baardzo na ich 3 pkt.

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 16 cze 2006, 13:02

WKS będzie walczył do końca tak jak z Argentyną. Będzie to na pewno ciekawe widowisko, kto wygra? Zobaczymy. Myślę że remis to przed meczem uczciwy przebieg wydarzeń. Drogba i spółka będą chcieli udowodnić że zrobili spore postępy (nie chodzi o samą reprezentację tylko o cały kontynent Afryki). Będzie to fajny mecz pomiędzy dwoma strzelcami Premiership - Drogba vs. Ruud Van Nisterlooy. Wybrzeże Kości Słoniowej ma spore szanse jeszcze na wyjście z grupy, przed nimi jeszcze będzie mecz z Serbią. Ale dzisiaj musieliby przynajmniej zremisować by mieli jeszcze jakieś szanse.
Do boju Holandio i Wybrzeżu Kości Słoniowej!

Awatar użytkownika
gregoreg18
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gregoreg18 » 16 cze 2006, 13:45

Dzisiaj dwa wielkie mecze w grupie smierci.Argentyna-Serbia i Czarnogora i Holandia-Wybrzeże Kości Słoniowej.W pierwszym meczu bardzo licze na Serbów.Nie lubie fotballu argentyńskiego.Bardzo chcialbym zeby z tej grupy do 2 rundy weszły zespoly Holandi i WKS.Zeby tak sie stało to serbowie musza pokonac Argentynczykow a Holandia zremisowac z WKS.Poznie Holandia wygrywa z Argentyną a WKS pokonuje Serbie:)
Taki chcialbym scenariusz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 cze 2006, 14:42

Corinthians pisze:$canda(L)ous napisał:
Niggaz [']

Okularki
Corinthians - bo to guru był :D
przyczajony, czy ukryty, jakby go nie nazywać powiedział ze i tak wróci :P

licze dziś na 2 świetne widowiska, zwłaszcza mecz Holendrów powinien byc piękny, marzy mi się dużo 100% sytuacji i dużo wykorzystanych [dałen na over 2,5 :D ]
WKS musi walcyzć o wygraną, maja o pkt, choć graja bardzo efektownie,
EDIT
Corinthians pisze:Nie zagra patałach Cambiasso, w jego miejsce Lucho
a jednak, chyba należałoby mu zwrócić honor co ? :D gra bardzo dobrze, akcja bramkowa przepiękna.
Co 10 minut im gola strzelają :D szkoda, ze im sędzia nie uznał bvramki Crespo, nie widziałem powtórek, wiec nie wiem czy słusznie. Ale byłoby jeszcze ładniej.
Mielcarski mówi, ze mogą być czwerwone kartki ... postawić ? :D

Awatar użytkownika
macko001
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macko001 » 16 cze 2006, 15:54

a więc po 1 połowie meczu ARG - SCG wynik 3-0 dla Argentyńczyków. Argentyna gra świetnie w każdym elemencie gry, bardzo szybko , są dynamiczni, świetnie technicznie. Gol Cambiasso - cudo, przepiękna akcja , kilkanaście podań , gra z pierwszej piłki i strzał pod poprzeczkę,
myślę, że jest to na razie najładzniejsza akcja na tych MŚ :)

w drugiej połowie powinno być podobnie, Argentyna jest zdecydowanie lepsza i będzie miała przewagę, Serbowie mogą się w pewnym momencie zdenerwować i moga polecieć kartki , zwycięswto Argentyny jest nieuniknione

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 16 cze 2006, 16:04

Corinthians pisze:Nie zagra patałach Cambiasso
Jeżeli najlepszy pomocnik Interu, lider środka pola. W zasadzie w tym sezonie najlepszy DM we Włoszech jest patałachem to świadczy to albo o zawisci, albo o braku wiedzy piłkarskiej. Abstrahując juz od tego pieknego gola strzelonego Serbii, w meczu WKS Cambiasso zagrał poprawnie, wiec dziwi mnie postawa Pekermana. Dziwna ta jego niechęc do do piłkarzy Interu. Liderzy obrony Samuel, Javier Zanetti nie zostali powołani. Paradoksem że mający chyba najsłabszy sezon z całej kolonii argentyńskiej na San Siro Burdisso gra w pierwszym składzie. Zanetti jest od Burdisso o niebo lepszy. Ciekawe czy da szanse bedącemu w życiowej formie Julio Ricardo Cruzowi.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”