Kto wygra Premiership w sezonie 2007/2008 ? - Strona 8

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto wygra ligę ?

Arsenal
9
29%
Manchester
16
52%
Chelsea
6
19%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 sie 2007, 13:53

wazza pisze:no i oczywiście Ronaldinho, ale zaraz usłyszę, że to dlatego widać, że przytył bo w Hiszpanii mają inne obiektywy w aparatach niż w Anglii...
Tak! Ronaldinho jest gruby! Mam nawet dowód w postaci zdjęcia z ostatniego meczu!
Obrazek

Ale spasiony :o Nie to co Cristiano 'Koks' Ronaldo!

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 09 sie 2007, 13:58

Mentor pisze:Cristiano 'Koks' Ronaldo.
Cristiano 'Fruwający Koks' Ronaldo. A na zdjeciu Dinho pewnie wciągnął brzuch, nie Wazza?
Co do tego kto wygra Premier League w tym sezonie to cieżko mi sie zdecydować. W ManU Owen, w Chelsea Michael i Pizza, w Arsenalu Rosicki i Hleb (z Bl). Najlepiejbyłoby gdyby wygral Arsenal, bo ich styl gry bardzo mi przypadł do gustu i zawsze chętnie oglądam ich spotkania. Niektórych zawodników, jak Robina czy Hleba chciałbym kiedyś zobaczyć w trykocie Bayernu :wink:

edyta: Wazza, ale do tego gostka im jeszcze brakuje duzo :lol:
http://i13.tinypic.com/48ft3j9.jpg :P
Ostatnio zmieniony 09 sie 2007, 15:55 przez Akarin, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
wazza
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazza » 09 sie 2007, 15:37

Cieszę się, że Ronaldinho trochę schudł, może będzie lepiej grał w tym roku, na pewno byłoby to z korzyścią dla piłki i kibiców.

P.S. Ale trochę mu jednak brakuje jeszcze :wink:
Obrazek
Albo do naszego nowego nabytku
Obrazek

Starczy głupiego offtopa o wadze zawodników, wrócmy do tematu zwycięstwa w Premiership.[/img]

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 09 sie 2007, 16:15

Zwyciezca Premiership? moze byc tylko jeden Manchester United :wink: :wink:

Poważnie mówiac, mysle ze walka rozegra sie jak w tamtym sezonie miedzy MU a Chelsea, moze sporo namieszac Arsenal, który ma bardzo ciekawy zespól, młode talenty, brakuje tam lidera, ale jesli Fabregas spełni te role moze byc ciekawie.
Zaprawde powiadam, ze jak od 17 lat mistrzostwa nie zdobedzie Liverpool, i zaden Torres im nie pomoze :D znowu w Grudniu beda wiedziec ze Premiership nie maja szans, skupia sie na Lidze Mistrzów, a poźniej beda sie wozic ze sa najlepsza druzyna Europy :lol:
W kazdym badź razie, Premiership to najlepsza liga swiata, pełno wspaniałych grajków :wink: Ciekawy jestem postawy Newcastle, wreszcie swietny menadzer Big Sam. Dobra kadra z zawodnikami co maja cos do uwodnienia. Sczegolnie dobrze zycze Smith'yemu. Szkoda, ze odszedł z MU, ale cóż takie zycie...

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 09 sie 2007, 16:24

Szczerze powiedziawszy, Arsenal ma największe szanse. Nie dlatego, że większa część użytkowników tego forum im kibicuje, tylko dlatego, że mają jeden z lepszych (o ile nie najlepszy) i najmłodszych zespołów. Może i Arsenal nie zrobił jakiś zdumiewających transferów, ale jednak się wzmocnił. Oczywiście Manchester, czy Liverpool wzmocnili się bardziej, ale jak dla mnie to te kluby nic nie osiągną. Jeżeli ktoś oglądał mecze Arsenalu w letnich przygotowaniach (patrz. Lazio czy Ajax), to wie o czym mówię.

Szczerze mówiąc, co raz bardziej podoba mi się gra Clichy'ego, który swoim świetnym rajdem wystawił tylko piłkę RvP (mecz z Ajaxem). Imponuje mi w Arsenalu zgranie. Zgranie jakiego dawno nie widziałem. Wenger wbija to swoim zawodnikom od początku swojej kadencji i myślę, że teraz dopnie swego. Przede wszystkim Hleb świetnie się rozumie z Rosickim, co pomoże Arsenalowi dojść do tego upragnionego celu ;)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 sie 2007, 17:03

lisek_chz pisze:Szczerze powiedziawszy, Arsenal ma największe szanse. Nie dlatego, że większa część użytkowników tego forum im kibicuje, tylko dlatego, że mają jeden z lepszych (o ile nie najlepszy) i najmłodszych zespołów. Może i Arsenal nie zrobił jakiś zdumiewających transferów, ale jednak się wzmocnił. Oczywiście Manchester, czy Liverpool wzmocnili się bardziej, ale jak dla mnie to te kluby nic nie osiągną. Jeżeli ktoś oglądał mecze Arsenalu w letnich przygotowaniach (patrz. Lazio czy Ajax), to wie o czym mówię.
Obrazek

Podsumujmy:
- w ubiegłym sezonie zarówno Manchester jak i Chelsea były wyraźnie lepsze od Arsenalu.
- w tym sezonie zarówno Chelsea jak i Manchester zapowiadają się na przynajmniej równie mocne.
- Arsenal nie wzmocnił się jakoś szczególnie.

Wiosek liska:
lisek_chz pisze:Szczerze powiedziawszy, Arsenal ma największe szanse.
:lol:
lisek_chz pisze:Oczywiście Manchester, czy Liverpool wzmocnili się bardziej, ale jak dla mnie to te kluby nic nie osiągną.
Dlaczego?
lisek_chz pisze:Jeżeli ktoś oglądał mecze Arsenalu w letnich przygotowaniach (patrz. Lazio czy Ajax), to wie o czym mówię.
:spoko:
Jak wiadomo sparingi to podstawa. Na podstawie wyników w sparingach można przewidywać obrót spraw w sezonie.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 09 sie 2007, 18:07

Szczerze powiedziawszy, Arsenal ma największe szanse. Nie dlatego, że większa część użytkowników tego forum im kibicuje, tylko dlatego, że mają jeden z lepszych (o ile nie najlepszy) i najmłodszych zespołów. Może i Arsenal nie zrobił jakiś zdumiewających transferów, ale jednak się wzmocnił. Oczywiście Manchester, czy Liverpool wzmocnili się bardziej, ale jak dla mnie to te kluby nic nie osiągną. Jeżeli ktoś oglądał mecze Arsenalu w letnich przygotowaniach (patrz. Lazio czy Ajax), to wie o czym mówię.
Kolega raczy zartowac?
Jak napisał Mentor, nie dosc ze Arsenal sie nie wzmocnił to jeszcze osłabił, Manchester miał w zeszłym sezonie nad nimi 20 punktów przewagi i Ty piszesz ze nic nie osiagnał? :shock: :lol:
Oczywiscie, MU przed tamtym sezonem tez "tylko" kupiło Carricka, a inny zawodnicy szczegolnie Ronaldo strasznie sie rozwineli i tam moze byc z Arsenalem, dlatego równiez po cichu stawiałbym ich w pierwszej trójce, ale nie w ten sposób tak mocny pisany. Arsenal w tej chwili patrzac na kadre nie ma czym przeciwstawic sie MU czy Chelsea...jak mówie to sie moze zmienic, bo młodzi jak to młodzi moga nagle wystrzelic...

PS. polecam sprawdzic srednia wieku MU, czy rzeczywiscie Arsenal ma tak niższa :D

Jeżeli ktoś oglądał mecze Arsenalu w letnich przygotowaniach (patrz. Lazio czy Ajax), to wie o czym mówię.
jak mówimy o sparingach, to polecam ogladnac wyczyny chocby Naniego i potem pisac takie bzdury. Sparing nic nie znaczy, juz w weekend pierwszak olejka bedziemy madrzejsi. w kazdym badź razie Diabły sa w gazie, Ronaldo czaruje jak rok temu, Rooney doszedł do tej formy sprzed dwóch lat :twisted: Sa nowi, tym razem jest duza ława, tego czego zabrakło w tamtym sezonie. Nie bede pisał po cichu, napisze prosto Licze Na The Treble :twisted: :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 09 sie 2007, 20:59

Kamil232 pisze:Arsenal w tej chwili patrzac na kadre nie ma czym przeciwstawic sie MU czy Chelsea...
W zeszłym sezonie niemalże z identyczną kadrą dwa razy pokonaliśmy Manchester (w jednym z meczów nie zagrał Henry, nie pamiętam jak było z Ljungbergiem, ale coś mi się wydaje że nie zagrał w obu meczach), z Chelsea ani razy nie grał ani Henry ani Freddie a mimo tego padały remisy... teraz po odejściu tych właśnie piłkarzy od razu straciliśmy szanse na zwycięstwo nad Manchesterem i Chelsea :roll: ?
Kamil232 pisze:polecam ogladnac wyczyny chocby Naniego
Ja od siebie dorzucę Van Persiego. Naprawdę warto :] .

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 09 sie 2007, 21:10

Mentor pisze:Dlaczego?
Naprawdę polecam ostatnie 3 mecze sezonu Premiership i wszystkie sparingi. Wnioskuję to patrząc na ich grę, a nie na wyniki meczy kontrolnych.
Mentor pisze:Jak wiadomo sparingi to podstawa. Na podstawie wyników w sparingach można przewidywać obrót spraw w sezonie.
Twoje zdanie. Sparingi są elementami przygotowawczymi, kontrolnymi. Na ich podstawie ustala się odpowiednią taktykę, skład na nadchodzący sezon. Wenger wie co robi. Inwestuje w przyszłość i tak czy tak, niedługo mu się to zwróci.
PS. polecam sprawdzic srednia wieku MU, czy rzeczywiscie Arsenal ma tak niższa
No, polecam. Popatrz, potem pisz.

Dziwne to dziwne, poza tym mam prawo wyrażania własnej opini. Nie jestem prorokiem, ale jeszcze wspomniecie moje słowa. Wtedy Chelsea i Manchester się schowa.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 09 sie 2007, 21:18

Myślę, że problem Arsenalu polegał na tym, że nie potrafili nigdy oni poradzić sobie ze średniakami. Oglądałem parę ich meczy, zresztą sam kibicuje Evertonowi i gry przyszło grać z Kanonierami to Everton zawsze tak murował bramkę, że właściwie ciężko było cokolwiek zrobić. Arsenal gra takim stylem, że słabsze drużyny po prostu bronią się prawie całym zespołem i liczą, że coś ukłują kontrami.

Z silniejsze zespoły tak się nie boją i próbują grać swoje więc Arsenal nie ma aż takich problemów z dostaniem się pod bramkę. I wtedy Arsenal gra najlepiej. Zresztą w meczach z tymi lepszymi zespołami Arsenal przeważnie potrafił uzyskać dobry wynik, poza małymi wpadkami (z Liverpoolem chociażby). A że ligę wygrywa się na średniakach to Kanonierzy wylądowali na tej pozycji na której wylądowali. Jeśli poprawią się pod tym względem to będzie znacznie lepiej.

I to nie jest tak, że te słabsze zespoły bronią się tylko przed Arsenalem, ale na przykładzie Evertonu było to bardzo widoczne, bo z Chelsea czy z MU Everton starał się grać w piłkę, a nie tylko się bronić. Chodź w meczu na Anfield też było murowanie bramki :P

A moimi typami do mistrzostwa i tak będą MU i Chelsea, bo mają bardzo mocne, dojrzałe składy. Oczywiście nie skreślam ani Liverpoolu ani Arsenalu, ale daje im ciut mniejsze szanse. A Tottenham w walce o mistrza myślę, że wciąż liczyć się nie będzie. Ich szczyt to dalej 3 miejsce. :P

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 09 sie 2007, 21:51

rkoeman pisze:wlasnie dlatego barcelona zabiegala arsenal w finale lm

:lol2: a może dlatego, że Arsenal przez 75 minut grał dziesięcioma piłkarzami? Do tego wielka Barca dała sobie strzelić bramkę mając w składzie o jednego zawodnika, ale to nieważne. Barcelona "zabiegała" Arsenal, chociaż jakoś tego nie zauważyłem.
lisek_chz pisze:Oczywiście Manchester, czy Liverpool wzmocnili się bardziej, ale jak dla mnie to te kluby nic nie osiągną.
Nie przesadzajmy. :? Oczywiście jako kibic Kanonierów wierze w mistrzostwo, bo jest to osiągalne obecnym składem, ale jeżeli chodzi o ten pierwszy zespół to jest absolutnym faworytem i nie będę zaskoczony gdy ponownie wygrają ligę.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 sie 2007, 22:50

lisek_chz pisze:Naprawdę polecam ostatnie 3 mecze sezonu Premiership
A ja polecam pozostałe 35 kolejek.

Nie potrafisz mi sensownie wytłumaczyć dlaczego niby Arsenal ma nagle zacząć gra dużo lepiej niż w ubiegłym sezonie a jednocześnie Manchester United i Chelsea dużo gorzej niż w ubiegłym sezonie. Oczywiście można pisać co się chce, ale nie na tym polega forum dyskusyjne.

Dobra. Ja Wam mówię, że mistrzem zostanie Fulham. Wtedy wspomnicie moja słowa a Chelsea, MU i nawet Arsenal się schowa. A jak nie to nie.

:roll:
guru pisze:Do tego wielka Barca dała sobie strzelić bramkę mając w składzie o jednego zawodnika, ale to nieważne.
No. Na dodatek dała sobie strzelić bramkę po dośrodkowaniu z rzutu wolnego podyktowanego z dupy :] Tylko czy naprawdę trzeba do tego wracać :>

ddworakk
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddworakk » 09 sie 2007, 23:02

Totalna brecha to slowa ze MU i CFC byly lepsze w tamtym sezonie! Pryzpominam zrobmy tabele 5 pierwszych druzyn mistrzem jest Arsenal! Zgadzam sie z jednym z moich przedmowcow Arsenal ma problem z nizej notowanymi druzynami ktore muruja bramke! Arsenal tracil punkty przegrywajac 0-1 na Emirates z West Hamem grajac piekna pilke oddajac ok 30 stzralow na bramke gdy przeciwnik stzrelil zaledwie 3 czy 4 razy! To byl nasz mankament SKUTECZNOSC! To nas pozbawilo walki o tytuł! Mowia ze szczescie sprzyja lepszym nie wiem czy to prawda mysle ze nie! Ale wtedy gdy miazdzac rywala Kanonierzy tracili glupie punkty bylo tak wiele meczy w ktorych MU czy CFC zgarnialo 3 punkty szczesciem lub bramka w ostatnich minutach! I to bylo to co roznilo te 2 ekipy od Arsenalu w tamtym sezonie! Nic wiecej! Teraz startuje nowy sezon i mamy rowne szanse a nawet wieksze bo to wy bedizeice bronic a my atakowac! I tak kazdy kto przyjedize na Emirates tradycyjnie bedize mial pelne portki i bedize murowal bramke no ale coz poradizmy sobie z tym! Wieice dlaczego? Gdy odszedl Vieira kazdy zwracal uwage ze wielki Arsenal ktory nie przegral ligowego meczu przez 1.5roku byl druzyna nie tylko switnie grajaca w pilke! Byl ekipa ktora w ta pilke grala niezwykle ostro! Czesto chodzily sluchy ze przeciwnik bal sie poprostu tej ostrej gry tej gry twardej tej fizycznosci i to bylo podstawa sukcesu tej ekipy! Dlatego widze szanse w tym sezonie gdyz widze ze chlopcy w zwyklych sparingach w meczach towarzyskich nie odstawiaja nogi graja z zebem i graja pilke nie tylko piekna dla oka (bo to jest juz tradycja) ale pilke rowniez bardoz twarda! Duch zespolu widoczny jest golym okiem widac ze uwierzyli w to ze sa swietna ekipa! Dlatego w tymm sezonie nic nie porozni Kanonierow od pierwszej 3 poprzedniego sezonu! Ja nie twierdze z ebedizemy na 100% mistrzem a Mu czy CFC to cieniasy i nie beda sie liczyc absolutnie tego nie mowie! Ale wiedzcie ze w tym sezonie to wy bedizecie sie bac nas a nie my was! =]

Awatar użytkownika
Sir Keano
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sir Keano » 09 sie 2007, 23:05

This is Shit. Lisek daj namiary na swojego dilera :wink:

Jak Manu nic nie osiągnie to ja ogłaszam sie mistrzem ortografii. pozdro for Fieldy :twisted:

PS predzej się zersram w gacie niż wspomne twoje słowa.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 09 sie 2007, 23:07

ddworakk pisze:Duch zespolu widoczny jest goly
Duchu...zadziwiasz mnie :o

Ogolnie to dworak :pogrzeb:

metol pisze:Kanonierzy wylądowali na tej pozycji na której wylądowali. Jeśli poprawią się pod tym względem to będzie znacznie lepiej.
Sek w tym, ze Arsenalowi po za sama nazwa klubu nic nie pozostalo w walce o trofeum. Oczywiscie troche upraszczam sprawe, ale ekipa Wengera kwalifikujac sie do LM odniesie ogromny sukces. Same oslabienia w aktualnym mercato i postawienie na mlodziez, ktora zaowocuje dopiero za 2 czy 3 latka. I to patrzac optymistycznie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”