Kto wygra Premiership w sezonie 2007/2008 ? - Strona 17

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto wygra ligę ?

Arsenal
9
29%
Manchester
16
52%
Chelsea
6
19%
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 01 paź 2007, 19:25

W sumie to za soba mamy 8 kolejek. Na szczycie jest Arsenal, a zaraz za Londynczykami z dwu punktowa strat plasuje sie Manchester United. Z tym, ze Arsenal ma do rozegrania jeszcze zalegly mecz z NUFC.
Don Leo pisze:O Chelsea sie nie martwcie
Juz przestalem. O mistrza powalcza 3 druzyny. Arsenal, Manchester United i Liverpool. Jak dobrze pojdzie, to dla Chelsea nie bedzie miejsca nawet w pierwszej czworce. :] Manchester City moze zajac ich miejsce. Oby.

Awatar użytkownika
Jurii_22
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jurii_22 » 02 paź 2007, 19:25

Mam pytanie nie na temat ale związane z ligą angielską. W przyszłym miesiącu wyjeżdżam na rok do Anglii i chciałbym się dowiedzieć czy w Anglii jest coś takiego jak Klub Kibica w Polsce na Canal+ Sport . Chodzi mi oto czy w ciągu tygodnia jakiś brytyjski program retransmituje wszystkie mecze Premiership na swojej antenie? Mam nadzieję, że mi pomożecie

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 02 paź 2007, 19:29

BBC- match of the day. Tam masz skroty z wszystkich meczow. Co do retransmisji to nie mam pojecia.

Awatar użytkownika
spyker88
Junior
Junior
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyker88 » 06 lis 2007, 21:35

mistrzem anglii bedzie arsenal londyn

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 lis 2007, 21:39

Wiesz co to są znaki interpunkcyjne ?
To ich używaj. Bo czytać się tego nie da.
Nie nabijaj, pisz dłuższe posty.
Nie pisz postów, ktore nie wnoszą nic do dyskusji.

I staraj się pisać nazwy klubów z wielkiej litery.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 lis 2007, 18:53

Za nami 1/3 sezonu.
Pora troche odkurzyć temat. Może ktoś coś mądrego napisze :lol:

W dalszym ciagu Arsenal na czele tabeli. ManU tuż za nami. Wyjątkowo długo w czołowce trzyma się Man City. Chelsea się ocknęła, a Liverpool wręcz przeciwnie.
czeher pisze:
fieldy pisze:Póki co Liverpool, na czele dziwić to nie może.
smiem twierdzic, ze zostanie tam do konca :!: Rafa obiecywa mistrzostwo i to jest najlepsza droga, Liverpool chyba jest najsilneiszy od lat a konkurencja narazie neizbyt zachwyca gra
No i już wiadomo, że tam do końca nie zostaną :] Chyba im rotacja nie służy.

Arsenal w dalszym ciągu ma bardzo dobrą średnią stzrelonych bramek na mecz. 2,25 - jako jedyni stzrelamy średnio ponad 2 gole na mecz. I choć Manu ostatnio dobrze gra i często strzela po 4 gole w meczu [a raczej strzelało, bo teraz Roo się leczy, wiec pewnie już tak rózowo nie bedzie] to ich srednia wynosi 1,76. [tak samo jak w przypadku Portsmouth i ... Spurs :o ]

Arsenal po 2 meczach z silnymi rywalami miał w końcu oddać 1 pozycje, Jak na razie neiźle sie trzyma.
kolejne szlagiery 16 grudnia.
Arsenal gra z Chelsea. A Liverpool z ManU.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 13 lis 2007, 19:01

fieldy pisze:Za nami 1/3 sezonu.
No i sytuacja w tabeli nieco się wykrystalizowała. Arsenal i Manchester grają najładniej, jednak przewaga nad resztą stawki nie jest jeszcze na tyle duża by mówić, że tylko pomiędzy nimi rozstrzgnie się walka o tytuł. Chelsea i Liverpool to nadal mocna siła i nigdy nie wiadomo kiedy złapią wiatr w żagle.

Z wymienionych zespołów chyba tylko City może namieszać w czwórce. Nie mówię tu o mistrzostwie, ale wysokie miejsce jest jak najbardziej w ich zasięgu (pudło to by była chyba największa niespodzianka tego sezonu). Po fatalnym starcie może obudzi się Tottenham. Oczywiście wygrali w Wigan, ale trzeba poczekać na spotkanie z mocniejszymi rywalami. No i trzeba jednak dać troszkę czasu Ramosowi.

Czesław, nawróciłeś się już :smile2:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 13 lis 2007, 19:15

Też planowałem odkurzyć temat po ostatnich szlagierach, ale na śmierć o tym zapomniałem. :P
fieldy pisze:I choć Manu ostatnio dobrze gra i często strzela po 4 gole w meczu [a raczej strzelało, bo teraz Roo się leczy, wiec pewnie już tak rózowo nie bedzie] to ich srednia wynosi 1,76. [tak samo jak w przypadku Portsmouth i ... Spurs :o ]
Piętą Achillesa Spurs jest obrona. Ramos jest na dobrej drodze, by to poukładać. W ostatnim mecz Koguty po raz pierwszy od meczu z Derby zagrały na 0 z tyłu.
Duch pisze:Po fatalnym starcie może obudzi się Tottenham. Oczywiście wygrali w Wigan, ale trzeba poczekać na spotkanie z mocniejszymi rywalami. No i trzeba jednak dać troszkę czasu Ramosowi.
Do składu niedługo wróci King. Nie trzeba chyba mówić ile on dla nich znaczy. W końcu gra w defensywie będzie bardziej poukładana.

Chelsea gra w kratkę, jakoś mnie nie przekonują. Wątpię żeby udało im sie wywalczyć mistrzostwo. Przed rozpoczęciem sezonu twierdziłem, ze o mistrzostwo Anglii będą sie biły dwie drużyny- Arsenal i Manchester. Jak na razie wszystko idzie zgodnie z planem. 8)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 lis 2007, 19:22

Chelsea w kratke nie gra. Na 5 ostatnich meczów ligowych wygrali 4 - remis z Evertonem to raczej wypadek przy pracy. Mieli chyba 12 razy wiecej celnych strzałów oddanych co Everton i w końcówce dali sobie wbić gola. Ich gra naprawde uległa zdecydowanej poprawie.
Nie biorę pod uwagę meczów pucharowych, bo przeciez mówimy o mistrzostwie ligi.

Mamy 1/3 sezonu. Chelsea nawet jak czasem coś zremisuje, to jestem pewien, że długo bedą w czołówce. Mam oczywiście nadzieje, ze w pewnym momencie odpadną z walki o tytuł.

Mają sporo kontuzji, Cech, Terry, ostatnio Carvalho.

Awatar użytkownika
Danielinho90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Danielinho90 » 13 lis 2007, 19:36

moim zdaniem premiership w sezonie 07/08 wygra Liverpool pod warunkiem ze polepsza forme albo beda grali tak jak z Besiktasem.mam nadzieje ze duzy udzial bedzie mial w tym Crouch bo w koncu teraz beda mistrzostwa europy i fajnie jakby Mclaren go powolal.uwzam ze duze szanse na tytul bedzie mial takze Arsenal ktory od poczatku sezonu gra bardzo dobrze a ostatnio pokonali Reading 3-1 :D Adebayor strzelil 1000 gola w Premiership.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 13 lis 2007, 19:47

Danielinho90 pisze:moim zdaniem premiership w sezonie 07/08 wygra Liverpool pod warunkiem ze polepsza forme
No a jeśli nie poprawią to nie będą mieć tytułu. Naprawdę powalający arguement :lol: Liverpool nie zachwyca i nie zmienia tego nawet fakt, że rozbili Besiktas. Takie mecze czasem się zdarzają, ale w Premier League już tak łatwo nie ma. Jeśli Benitez ogranię sytuację ze składem i skończy żonglować zawodnikiami to owszem, mają szansę powalczyć.
Danielinho90 pisze:mam nadzieje ze duzy udzial bedzie mial w tym Crouch
A ja bym się nie zdziwił, gdyby w styczniu pożegnał się z Anfield. Kilka klubów już o niego pytało (w tym City) i kto wie czy nie zdycyduje się na wybór zespołu, w którym będzie grał regularnie :think:

Awatar użytkownika
Danielinho90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Danielinho90 » 13 lis 2007, 19:50

Duch pisze:A ja bym się nie zdziwił, gdyby w styczniu pożegnał się z Anfield. Kilka klubów już o niego pytało (w tym City) i kto wie czy nie zdycyduje się na wybór zespołu, w którym będzie grał regularnie

nawet fajnie jakby trafil do City.trenowal by go Eriksson ktory ma do niego zaufanie i na pewno by na niego stawial bo w koncu to on go pierwszy powolal do kadry.po za tym Man City to dobra druzyna ktora ma potencjal by grac w lidze mistrzow wiec czemu nie?? :P

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 13 lis 2007, 20:29

Danielinho90 pisze:nawet fajnie jakby trafil do City
Miałbyś wówczas fajny klub do kibicowania. Bo Liverpool to już będzie wtedy słaby.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 18 lis 2007, 16:50

Od początku mówiłem(można sprawdzić), że jak od 18 lat Liverpool mistrzem nie będzie i zapewniam i mogę sie założyć, że tak się stanie.

o Mistrza będą się bić Arsenal, Chelsea i MU. Te dwie ostatnie drużyny juz pokazały w zeszłym sezonie, ze do końca potrafią utrzymać świetna formę. Jak będzie w tym sezonie? Jakoś do końca nie mogę się przekonać do tego Arsenalu. Grają świetnie, co ich trzeba im oddać, są groźni i do końca roku będą. Ale no właśnie...Puchar Narodów Afryki...Adebayor, Toure, Eboue...nie wiem kto jeszcze bo nie pamiętam wszystkich narodowości. Przyznam się szczerze, że mocno obawiam się Kanonierów, ale licze na to ze jak Ci zawodnicy wyjadą, to zaliczą kilka wpadek. Jeśli około Lutego Arsenal wciąż będzie na szczycie, będzie niesamowita końcówka. Kto wytrzyma lepiej zawieszenia, kontuzje...ten zdobędzie mistrza. Arsenal mocno przypomina mi MU sprzed tego sezonu, nikt na nich nie liczył, mieli nawet nie wejść do LM...a zdobyli Mistrza. Z Arsenalem jest podobnie, oby nie skończyło sie tak samo.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 18 lis 2007, 16:59

Kamil232 pisze:Ale no właśnie...Puchar Narodów Afryki...Adebayor, Toure, Eboue.
Ade nigdzie nie jedzie. 8) Togo się nie zakwalifikowało.

Eboue już od dłuższego czasu nie gra na swojej nominalnej pozycji, bo jest Sagna. W razie kontuzji francuza zawsze jest Diarra, który może grać jako prawy obrońca. Toure będzie bardziej odczuwalną stratą. Dobrze, że w styczniu wraca Djourou. Jak obędzie się bez licznych kontuzji to powinno być dobrze.
Kamil232 pisze:o Mistrza będą się bić Arsenal, Chelsea i MU. Te dwie ostatnie drużyny juz pokazały w zeszłym sezonie, ze do końca potrafią utrzymać świetna formę. Jak będzie w tym sezonie? Jakoś do końca nie mogę się przekonać do tego Arsenalu.
A ja się nie mogę przekonać do Chelsea. To nie jest ta maszynka do punktów jak za czasów Mourinho.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”