EURO 2008: GRUPA C - Francja, Holandia, Rumunia, Włochy - Strona 8

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto awansuje dalej?

Francja
6
16%
Holandia
8
22%
Rumunia
4
11%
Włochy
19
51%
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2332
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 15 cze 2008, 23:00

vakabayashi pisze:niezasłużone wicemistrzostwo świata
Jeżeli ich wicemistrzostwo było nie zasłużone, to co mam mówić o mistrzostwie Włochów? :lol:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 15 cze 2008, 23:10

Magnum pisze:
Jeżeli ich wicemistrzostwo było nie zasłużone, to co mam mówić o mistrzostwie Włochów? :lol:
Włosi swoją grupę wygrali z palcem w tyłku. Francuzi mieli mokro do ostatniej kolejki grupowej.

Karny z Australią nieprawidłowy :?: A wolny Francuzów z Hiszpanią po którym padł gol to co :?: Do tego w meczu Włochów wcześniej czerwona kartka za nazwisko Materazzi.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 15 cze 2008, 23:17

W Niemczech Francja grała zajebiście, najlepiej z wszystkich (mówie tu o fazie pucharowej). Była faworytem spotkania z Włochami, przedtem pokonała Brazylię, Portugalię i Hiszpanię. A Włosi? 1-0 z karnego w 90 min z Australią, rozpierdol żałośnie słabych Ukraińców i fart w dogrywce w meczu z Niemcami. Nie wiem o czym ty mówisz człowieku, nie wiem kto wg. Ciebie miał zostać (wice)mistrzem świata?
vakabayashi pisze:Thuram, Makelele,Sagnyol
Akurat z 3 graczy, których wymienileś do 2 nie można się wogóle przyczepić. Makelele jest tak samo dobry jak był 2 lata temu, wogóle ten człowiek jest przykładem idealnie równej formy przez całą swoją karierę. Sagnol jako prawy obrońca też jest jasnym punktem reprezentacji, ciśnie do przodu w przeciwieństwie do Abidala.
vakabayashi pisze:zamiast nich powinii grać Nasri, Diarra, Benzema czy Evra
Evra grał z Holandią cały mecz i gówno pokazał. Nasri, Diarra i Benzema to pilkarze za młodzi na taką imprezę co znakomicie pokazuje Gomis. Nie ma co na siłę wystawiać młodych skoro jednak odstają jeszcze poziomem od swoich nieco starszych kolegów. Prawda jest taka, że Domenechowi poza tym, że nie powołał Trezegueta i ew. Sahy nie można wiele zarzucić. We Francji aktualnie następuje zmiana pokoleń, starsi piłkarze są już za starzy do wygrywania, mlodzi piłkarze są za młodzi.
Nie zmienia to jednak faktu, że Domenech powinien zostać zwolnionym o czym już wspominałem w poprzednim poście.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 15 cze 2008, 23:18

Z palcem w tyłku.. TO powiedz mi co prezentowali w meczu z USA? Mieli farta ze sedzia odgwizdal spalonego po bramce Beasley'ego....

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 15 cze 2008, 23:24

I co, że nie porwali w tym spotkaniu, skoro zremisowali i praktycznie zagwarantowali sobie grę w dalszej części turnieju. Mecz z Czechami to już była tylko kropka nad i.

Skoro bawisz się w poszczególne mecze, to może powiesz jak Francja wymiatała w spotkaniu ze Szwajcarią :?:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 15 cze 2008, 23:32

Vanuch ma rację. Różnica jest taka, że to ty się powołujesz na grupę, a nie ja.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 15 cze 2008, 23:47

Vianuch pisze:ciśnie do przodu w przeciwieństwie do Abidala
Abidal jest lewym obrońcą tak na marginesie :roll:
Vianuch pisze:Sagnol jako prawy obrońca też jest jasnym punktem reprezentacji
moze i zaliczył asyste w meczu z Holadnia ale Robben do spółki z Van Persiem jezdzili prawa jak chcieli. aha Sagnol nie zagrał nawet 10 meczów w Bayernie w tym sezonie

Makelele nie jest juz tym graczem w reperentacji co kiedys a i jego rola w Chelsea powoli chyli sie ku końcowi, niestety na tej pozycji wszystkiego nie nadrobisz umijętnościa czytania gry.
Vianuch pisze:W Niemczech Francja grała zajebiście, najlepiej z wszystkich (mówie tu o fazie pucharowej). Była faworytem spotkania z Włochami, przedtem pokonała Brazylię, Portugalię i Hiszpanię
mega słaba brazylie dodajmy

francja została vicemistrzem bo miał (wypoczętego) Zidana. to jedyny powód ze francuzi doszli az do finału. żadna w tym zasługa Domenecha
Vianuch pisze:Evra grał z Holandią cały mecz i gówno pokazał.
tak uważasz :?: a ja uważam ze kompletnie nie przepuścił niczego co szło jego stroną ze strony Kuyta. w dodatku często mozna go było zobaczyć z przodu
Vianuch pisze:że nie powołał Trezegueta i ew. Sahy nie można wiele zarzucić.
Sahy :?: widziałes jakis mecz Sahy w tym roku :roll: koles jest cały sezon praktycznie kontuzjowany albo bez formy albo jedno i drugie. nie na darmo Man Utd szuka napastnika

Domenech popełnia bład za błedem do tego dodaje jeszcze idotyczne wypowiedzi i gierki a`la the special one. nigdy nie bedzie drugim Aime Jacquet

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 16 cze 2008, 0:15

vakabayashi pisze:Abidal jest lewym obrońcą tak na marginesie
Zdecydowanie odkryłeś Ameryke.
vakabayashi pisze:tak uważasz a ja uważam ze kompletnie nie przepuścił niczego co szło jego stroną ze strony Kuyta. w dodatku często mozna go było zobaczyć z przodu
W porównaniu do gry Abidala z Rumunią, Evra był zajebisty. Zwróć uwagę ile akcji Holandii idzie prawą stroną, a ile lewą czy to w spotkaniu z Włochami czy Francją.
vakabayashi pisze:francja została vicemistrzem bo miał (wypoczętego) Zidana. to jedyny powód ze francuzi doszli az do finału. żadna w tym zasługa Domenecha
Tak, to Zidane grał sam na obronie w meczu z Brazylią, Portugalią i Włochami. Tak samo można powiedzieć, że Lippi miał wypoczętego Buffona. Gadanie bezsensowne...

Na marginesie to bardzo się ciesze, że tak mityzujesz postać Zinedine'a Zidane'a, osobiście jest mi bardzo miło, ale obiektywnie rzecz biorąc, to nie sam Meestro doszedł do finału.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 16 cze 2008, 10:50

Vianuch pisze:Sagnol jako prawy obrońca też jest jasnym punktem reprezentacji, ciśnie do przodu w przeciwieństwie do Abidala.
Sagnol w porównaniu do Sagny gra padakę jakich mało.

A Holandia dalej swoje :] . Niezmiernie mnie cieszy taka postawa Pomarańczowych i mam nadzieję, że nikt do końca turnieju nie wytrąci ich z tego transu.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 16 cze 2008, 11:27

RóżA pisze:Niezmiernie mnie cieszy taka postawa Pomarańczowych
mnie też cieszy. ale pamietam rozpędzoną Argentynę na MŚ 2006 i to jak skończyła, zobaczymy jak bedzie z Holendrami
Vianuch pisze:to nie sam Meestro doszedł do finału
ale wydatnie do tego sie przyczynił co zresztą udokumentował nagroda dla MVP turnieju

Francja grała piach totalny w pierwszych meczach na MŚ 06 potem wygrał z Togo i zagrała niezłe spotkania z Hiszpanią, Brazylia i Portugalią - zgoda. ja jednak twierdze ze każdy inny trener osadzony na miejscu Domenecha osiągnął by to samo (jak nie wiecej)

po MŚ 06 Francja awansowała do Euro ok - wygrywając z Włochami ale po drodze zaliczają m.in 2 porażki z Szkocją.

Domenech nie umie tej drużyny przebudować podejmuje kiepskie personalne decyzje, gra weterenami którzy najlepsze lata maja za sobą, mam nadziej ze Francuzi jak najszybciej odpadną

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 16 cze 2008, 20:18

Jak donosi większość francuskich mediów, reprezentacja tego kraju znajduje się w kompletnej rozsypce. Mimo że na konferencji prasowej Franck Ribery oraz Gregory Coupet oznajmili dziennikarzom, że w kadrze panuje idylla. Prywatnie piłkarze mówią jednak zupełnie co innego.

Jak twierdzi jeden z reprezentantów Francji (prosi by nie podawać jego nazwiska) trener Raymond Domenech zajmuje się wszystkim, ale nie zespołem. "On więcej czasu poświęcił na zabawianie dziennikarzy, niż na odprawy z zespołem." - powiedział.

Wielu pytało dlaczego Domenech nie wystawił utalentowanego napastnika Lyonu Karima Benzemy przeciwko Holandii. Okazało się, że młody Francuz nie potrafi dogadać się z kolegami z zespołu i jest wyjątkowo konfliktowy. Doszło nawet do rękoczynów - na Benzemę mocno zdenerwował się 35-letni pomocnik Chelsea, Claude Makelele. W czasie jednej z kłótni wściekł się do tego stopnia, że rzucił Benzemą o ścianę szatni.

Za Benzemą nie ujął się nikt, nawet jego koledzy z Lyonu. W reprezentacji są również inne konflikty. Franck Ribery oficjalnie nienawidzi się z Samirem Nasrim.

Ładnie się dzieje tam :wink:

Awatar użytkownika
Effi
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Effi » 16 cze 2008, 22:28

Francja wg mnie na Weltmeisterschaft 2006 zagrała wspaniale. Nie byle jaka drużyna wygrywa z Hiszpanią, Brazylią i Portugalią i awansuje do finału, w którym ledwo co ulega Włochom, równie dobrym na tej imprezie. Po prostu nie popisał się Zidane, który w kluczowym momencie w tak beznadziejny sposób osłabił Trójkolorowych. W tym turnieju jest o wiele, o wiele gorzej. Mecz z Holandią doskonale to pokazał. Jutro mecz z Włochami, którzy na tej imprezie zawodzą tak samo jak Francuzi, mecz ten będzie meczem o wszystko, więc zapewnie emocje będą równie wielkie jak podczas finału MŚ 2006. Mi wydaje się, że wygrają mimo wszystko Włosi, którzy celują w dublet.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 cze 2008, 15:30

No to się dziś będzie działo :]

Holendrzy podobno pójdą śladem Chorwatów i dadzą 9 graczom odpocząć.
Rumunia gra lepiej niż Polska, więc pewnie dadzą sobie radę z drugim garniturem rywali. A wtedy Włosi i Francuzi mogą się pakować i wymieniać trenerów :]

Osobiście nie pochwalam odpuszczania meczów, ale tutaj liczy się wygrana w turnieju. Holendrzy pewnie wolą później w 1/2 finału trafić z powrotem na Rumunię. Bo z Włochami i Francją nigdy nic nie wiadomo, a nuż się obudzą ? :D

Już 4 lata temu mieliśmy takie możliwości i co się okazało ? Dania i Szwecja musiały zremisować 2:2 i tak uczyniły. Włochy do domu.
Ostatnio zmieniony 17 cze 2008, 15:47 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8738
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 cze 2008, 15:44

Już 2 lata temu mieliśmy takie możliwości i co się okazało ? Dania i Szwecja musiały zremisować 2:2 i tak uczyniły.
Tylko, ze teraz nie grają zespoły skandynawskie, tylko Oranje z Rumunia. Może jednak Holendrzy nie odpuszczą i nie przegrają meczu :P

Na pewno bedzie ciekawie, ale jesli Wlosi nie wyjda z grupy wygrywajac dzisiejszy mecz, znowu bedzie mozna "psioczyć" na kolejnego sedziego.

FORZA ITALIA :!:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 17 cze 2008, 15:59

Rezerwy Holendrów na pewno będą się chciały pokazać. Słabe nie są a jeżeli nie ustępują formą graczom z pierwszego składu to powinno być świetne widowisko.

Włosi znów w sytuacji jak ostatnio. Wygrana daje im awans przy założeniu że... 2 lata temu podobnie, mieli wygrać wysoko i wygrali ale wynik 2:2 ich przekreślał. Jeżeli dziś wygra Rumunia znów będą mówić, pisać o spisku. A prawda taka że sami sobie mogą być winni.

Sędzie z Rumunią trochę ich skrzywdził bo prowadząc 1:0 pewnie by nie oddali już 3pkt.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”