FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1542

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 745

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 04 mar 2012, 16:14

Xavi chyba najwiecej niecelnych podan w sezonie,jak ktos ma staty to poprosze.
http://www.whoscored.com/Matches/523289 ... lona-Gijon

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2421

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 04 mar 2012, 16:17

zgadzam sie z tymi, ktorzy pisali, ze jesli sedzia zobaczyl faul pique, to czerwona kartka sluszna. tylko no wlasnie, czy tu jest faul moim zdaniem naciagane, no tym razem mimo tej kartki i braku karnego przy 1-1, udalo sie wygrac, wiec mozna to zostawic w spokoju
MGiggs pisze:Karny za faul na Alvesu? Nie mam pytan.
a jak bys to nazwal? walka bark w bark? moim zdaniem mocno przesadzona, zwlaszcza, ze alves mial szanse na odegranie na piaty metr lub nawet strzal. skoro tego nie uznal za faul, to tym bardziej dziwna jest decyzja o podyktowaniu faulu pique, gdzie kontakt byl duzo delikatniejszy

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 04 mar 2012, 16:34

Dzieki mete- kurde sporo mi sie wydawalo, w 1 połowie miał pare niecelnych dziwnych podan jak na niego.

Moody- dla mnie to nie był faul, szukacie na siłe karnego tutaj,rozumiem lament po faulu na Iniescie w meczu z Betisem ale tutaj go nie widze.

Ktos mowil o sporej ilosci kartek- gracze Gijon nie przebierali w srodkach i słusznie je łapali.karny z ręke oczywisci, co do czerwonej Pique to faul nie musi byc ostry by dostac czerwo w takiej sytuacji, wbiegł mu w nogi i sędzia miał prawo dac czerwo, choc w Prem jest sedzia Dowd ktory by nie dał kartki(jestem tego pewny) :smoke:

pasza
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 04 mar 2012, 16:39

moody90 pisze:zgadzam sie z tymi, ktorzy pisali, ze jesli sedzia zobaczyl faul pique, to czerwona kartka sluszna. tylko no wlasnie, czy tu jest faul moim zdaniem naciagane, no tym razem mimo tej kartki i braku karnego przy 1-1, udalo sie wygrac, wiec mozna to zostawic w spokoju
MGiggs pisze:Karny za faul na Alvesu? Nie mam pytan.
a jak bys to nazwal? walka bark w bark? moim zdaniem mocno przesadzona, zwlaszcza, ze alves mial szanse na odegranie na piaty metr lub nawet strzal. skoro tego nie uznal za faul, to tym bardziej dziwna jest decyzja o podyktowaniu faulu pique, gdzie kontakt byl duzo delikatniejszy
Żeby być sprawiedliwym, Ty też jesteś męczący

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 04 mar 2012, 19:40

wchodze na forum czytam temat Barcy a tutaj o finałach z MU wiecej niz o meczu :badziewie: :badziewie: , jakbym byl idiota to bym pisał czemu nie wspominaja wywalenie z Lm w sezonie 07/08 tylko nie rozumiem zbytnio co to ma do tematu, co ma do tematu Manchester?
ty chyba masz kompleksy albo lubisz nadinterpretowac. Napisalem o sukcesach za Pepa. Pomysl to nie boli.

Jak ty nie widzisz karnego na Alvesie i czerwo prawidlowe to z toba nie ma o czym dyskutowac. Przeciez do ciebie zadne argumenty nie trafia. Zrob nam i sobie dobrze i w tym temacie sie nie wypowiadaj. Bedzie lepiej dla wszystkich

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 04 mar 2012, 19:45

Dlatego Bienasie napisalem ze cale liczenie bledow bedzie jedna wielka komedia z Twojej strony, dla Ciebie nie było czerwa i był karny na Alvesie, poziom zaslepienia osiagnal max warość :roll:

Nie wiem jaki argument przy czerwo dla Pique ma do mnie wpłynac, facet wychodzi sam na sam a GP wchodzi mu w nogi- widocznie nie jestes doswiadczony ale przepisy obejmuja tez zagrania graczy Barcy, wiec zyj w swiecie ze czerwa nie było :beer:

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 04 mar 2012, 20:44

a gdzie tam Gerard wszedł mu w nogi? wszedł mu biodrem w biodro, gościu się wywalił, a skoro sędzia odgwizdał faul to i musiał sięgnąć po czerwo.

dla mnie nie było ani faulu Pique, ani karnego na Alvesie, tylko sędziowie powinni być konsekwentni

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 04 mar 2012, 23:14

Wie ktos co Pique powiedział sędziemu ze chca go zawiesić?

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1546
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 04 mar 2012, 23:28

Pique w wywiadzie dla TV3: "Sędzia wyrzucił mnie specjalnie. Już z daleka szedł z czerwoną kartką w ręku. Mogę zrozumieć, że sędziowie się mylą, ale nie że działają z premedytacją. Planował mnie usunąć za to, co mu powiedziałem po pierwszej połowie. Chodziło o ewidentny karny na Keicie. Pierwszą rzeczą jaką zrobił po przerwie było wyrzucenie mnie."

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 04 mar 2012, 23:34

Był jakis karny na keicie?(jesli tak to chcialbym link jesli mozna).Mimo wszystko przesadzil,sędzia miał prawo dac mu kartke,zapytałbym sie czemu bo zderzeniu z rywalem sie wywalil...troszke mu sie zagtowało w głowie.

_samoth_
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _samoth_ » 05 mar 2012, 12:37

nie ma co ukrywac zawieszenie dla pique jest dla nas bardzo korzystne. nie dosc, ze zaden z niego pozytek na boisku to jeszcze potwierdzi sie po raz kolejny jak to barca ma federacje w kieszeni. :lol:
m5 czekajacy na sedziego na parkingu i casillas mowiacy sedziemu "idz swietowac z kolegami" nie dostali kary wiec pique raczej tez nie dostanie. chociaz kto wie. trzymam kciuki. ciekawostka jest taka, ze kare bedzie wymierzal 85 letni byly czlonek realu.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 05 mar 2012, 12:43

Czegóż się spodziewać po człowieku, który wgląda jak Hugo Chavez ?

Ja w/w a niech federacja kompromituje sie dalej i da Pikemu bana, kiedyś nawet w Hiszpanii zobaczą co się dzieje.

Santi Nolla(red.nacz.MD):"Gerard się pomylił. Powinien był zejść na parking i nawrzucać arbitrowi w jego samochodzie. Mourinho tak zrobił i nic się nie stało
:lol:
edit i jak to sie mówi: krem de la krem
Rzecznik Komitetu Arbitrów: "Działamy w zależności od rozgłosu medialnego danej sprawy"

Jiménez (rzecznik): "Mourinho na parkingu? To nie miało takiego rozgłosu medialnego jak słowa Piqué"

Jiménez: "Nie ma żadnego zmartwienia poziomem sędziowania
:rotfl4: :angry2: :roftl3:

Przecież to jest jak w pzpn

_samoth_
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _samoth_ » 05 mar 2012, 12:57

czyli real moze spac spokojnie poniewaz katalosnkie media sa slabo slyszalne. mogl tez powiedziec, ze dzialaja tylko wtedy kiedy ktos komus wyjmie oko albo zlamie reke.
bardzo ciekawe jest tez to co powiedzial relano. rzuca troche swiatlo na cyrki w tym sezonie.

aveiro
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 22

Post Wyświetl pojedynczy post autor: aveiro » 05 mar 2012, 13:11

Bardzo dobrze, że komisja interweniuje. Trzeba skończyć z tym pyskowaniem w stronę sędziów, tym bardziej że Pike nie robi tego pierwszy raz. Chyba z rok temu płakał w wywiadzie jak to arbitrzy faworyzują Real.
Bordowo-granatowi mogliby tez już skończyć z głodnymi kawałkami pod tytułem "my o sędziach nie dyskutujemy".

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”