Parada Równości - Strona 37

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 21 lip 2018, 1:56

Cement pisze: Każda inna orientacja seksualna niż heteroseksualna jest dewiacją.
I tu od razu postawie znak stopu.
Widzisz nie bede przyjmowal Twojej narracji. Nie bede dyskutowal na plaszczyznie ktora jest dla Ciebie wygodna. Osoby takie jak Ty stwierdzaja homoseksualizm = choroba czy aborcja = morderstwo i w ten sposob probuja juz na wstepie narzucic forme. Stary sprawdzony numer ale nie przejdzie.
Homoseksualizm to jedna z trzech orientacji seksualnych i jest czyms calkowicie normalnym ba naturalnym poniewaz wystapuje w srodowisku naturalnym. Jesli jestes w stanie sie zresetowac do tego punktu to moze cos z tego bedzie.
Cement pisze: Rzeczy o których pisze są dość oczywiste i nie były kwestionowane do czasu, kiedy lewactwo opanowało środowisko akademickie oraz mainstreamowe media i uczyniło z nich środki indoktrynacji społeczeństwa swoimi chorymi poglądami. Jak to się odbywało, opisuje Peter Hitchens na przykładzie UK w swojej książce The Abolition of Britain.
Przypominam ze mamy XXI wiek. Kobiety maja prawo glosu niewolnictwo zostalo zniesione a nieswiezy oddech nie jest juz czyms akceptowalnym i oczywistym.
Innymi slowy chce napisac ze skoro zatrzymales sie w 1960 roku to juz nie nasz problem. Nie ma sie czym chwalic.
Dzieki za ksiazke ja polecam "A w konopiach strach" profesora Jerzego Vetulaniego gdzie potwierdza oczywista oczywistosc ze apostolowie piszacy Pismo Swiete byli pod wplywem substancji psychoaktywnych.
Cement pisze: To, że zaprzeczasz oczywistym faktom (w tym przypadku zasięgowi, wsparciu medialnemu, legislacyjnemu i finansowemu jakim to lobby się cieszy) to nie powód, abym miał dostosowywać się do Twojej ignorancji.
Zaprzeczam Twoim tak zwanym faktom a to jest naprawde olbrzymia roznica. Twoje fakty roznia sie od prawdy i stanu faktycznego tym czym picie w Szczawnicy od szczania w piwnicy. Brzmi podobnie ale jednak cos zgrzyta.

Awatar użytkownika
Cement
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2550
Kibicuję: Cementarnica 55 Skopje

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 21 lip 2018, 7:36

Chlopaczek pisze: I tu od razu postawie znak stopu.
Widzisz nie bede przyjmowal Twojej narracji. Nie bede dyskutowal na plaszczyznie ktora jest dla Ciebie wygodna. Osoby takie jak Ty stwierdzaja homoseksualizm = choroba czy aborcja = morderstwo i w ten sposob probuja juz na wstepie narzucic forme. Stary sprawdzony numer ale nie przejdzie.
Homoseksualizm to jedna z trzech orientacji seksualnych i jest czyms calkowicie normalnym ba naturalnym poniewaz wystapuje w srodowisku naturalnym. Jesli jestes w stanie sie zresetowac do tego punktu to moze cos z tego bedzie.
Twoja argumentacja jest wprost komiczna - "występuje w środowisku, więc jest normalne" :lol2:. Wiele schorzeń i zaburzeń występuje w środowisku, co nie znaczy, że nie są schorzeniami i aberracjami. Oczywiście, dla lewaków jeśli fakty są niewygodne to tym gorzej dla faktów, ale to nie znaczy, że będę akceptował dogmaty lewackiej (fałszywej) wiary (aborcja to nie morderstwo, homoseksualizm jest normalny), które nie mają naukowych podstaw. Przyznają to zresztą nawet niektórzy lewacy, jak proaborcjonistka Cecili Chadwick, która w debacie na ten temat przyznała, że dziecko jest człowiekiem od poczęcia, ale i tak można je zabić. Kognitywny dysonans wywołany wiarą w progresywne nonsensy jest dla niektórych lewaków ciężki do utrzymania.
Przypominam ze mamy XXI wiek. Kobiety maja prawo glosu niewolnictwo zostalo zniesione a nieswiezy oddech nie jest juz czyms akceptowalnym i oczywistym.
Innymi slowy chce napisac ze skoro zatrzymales sie w 1960 roku to juz nie nasz problem. Nie ma sie czym chwalic.
Oczywiście lewactwo uważa, że wszystko co nowe i "postępowe" jest dobre, ale od lat 60. cywilizacja zachodnia przeżywa kryzys, jedną z przyczyn którego jest opanowanie środowisk naukowych przez lewaków którzy promują w ten sposób swoje dogmaty wiary. Drugim jest oczywiście rewolucja seksualna, która doprowadziła na zachodzie do upadku podstaw moralności, rozpadu rodziny jako podstawowej komórki społecznej, katastrofy demograficznej i akceptacji rozmaitych dewiacji w mainstreamie. Nic dziwnego, że przybywający do Europy muzułmanie patrzą na zdegenerowany Zachód z pogardą.
Zaprzeczam Twoim tak zwanym faktom a to jest naprawde olbrzymia roznica.
Fakt, że istnieje dobrze finansowane i wspierane przez media gejowskie lobby jest udokumentowany. Gdybyś się z tym zapoznał zamiast wygłaszać progresywne brednie może byłbyś w stanie wygłosić cokolwiek poza wątpliwej wartości frazesami.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 21 lip 2018, 8:45

sickstick pisze: futbolowa - a jak Twoim zdaniem dwóch tatusiów wytłumaczy córeczce co to jest miesiączka? Poleją fiuta keczupem i powiedzą 'nie martw się, to naturalne' ?

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 21 lip 2018, 9:49

HMK pisze: Zmierzam do tego, że małe dziecko bardzo podatne na wpływy dorosłych z czasem uzna, że homoseksualizm jest czymś normalnym.
No i dobrze. Lepsze to niż bandy homofobów łażące po ulicach i zachowujące się jakby dopiero weszli do cywilizowanego świata.
HMK pisze: Tak dla dobra przyszłości tego kraju.
:haha:
Co za idiotyzm.
Chlopaczek pisze: Te lajki dla wypowiedzi Cementa tlumacze sobie jako glos poparcia dla tradycyjnego modelu rodziny bo jezeli ktos to podplusowal za tresc to wspolczuje.
Możesz też "poziomem" danych osób.

Zresztą przykład ów poziomu poniżej:
Tomusmc pisze: Futbolowa jak Cię lubię tak nie mogę czytać tego co piszesz. Chyba jedynie Ty uważasz to za słuszne. Geje czy lesbijki nigdy dzieci mieć nie będą naturalnie więc jak to porównać do par hetero, które próbują, a nie mogą? Takim myśleniem zasiedlimy gdzieś gniazdo pedałów i lezb bo będą rosnąć w siłę

Wcześniej starałem się używać słów kulturalnych typu gej, ale nie mogę dłużej
Nie możesz czytać kogoś kto nie jest debilem i kogoś kto ma minimum inteligencji?

"Gniazda p*" no takich debilizmów i kretynizmów to się nawet tutaj nie spodziewałem :boruta: Cud, że taki ktoś w ogóle umie sklecić zdanie :boruta:
ozob pisze: Po [ch**] mam oddawac swoje dziecko? Zastanowiles sie choc chwile nad tym idiotyzmem, ktory napisales?
Czego Ty oczekujesz :boruta:
Ostatnio zmieniony 21 lip 2018, 9:55 przez czarny samael, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 21 lip 2018, 10:03

Spoko czarny, ja przy każdym twoim poście czytam masę debilizmów i kretynizmów, przyzwyczaisz się z czasem. Chyba, że jesteś pedał to będzie ci przykro

Awatar użytkownika
RoyKeane
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 224

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoyKeane » 21 lip 2018, 10:08

ozob pisze:
Każda inna orientacja seksualna niż heteroseksualna jest dewiacją.
Poniewaz?
To jeszcze trzeba tłumaczyć? Facet z facetem mogą się rozumieć na poziomie psychiki, mogą się kochać, mogą nawet chcieć wychowywać potomka... Ale ich ciała na to nie pozwalają bo są do tego nie stworzone. Nawet nie są stworzone do normalnego seksu bo odbyt do tego nie został stworzony.
Więc jest tu ewidentnie coś co ze sobą nie współgra, czyli dewiacja. Tolerancja każe nam to inaczej nazywać aby nie ranić uczuć ale tak czy inaczej normalne to nie jest.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 21 lip 2018, 10:13

Tomusmc pisze: Spoko czarny, ja przy każdym twoim poście czytam masę debilizmów i kretynizmów, przyzwyczaisz się z czasem. Chyba, że jesteś pedał to będzie ci przykro
Czyżby jakiś gej cię kiedyś skrzywdził, że musisz ich teraz wulgaryzować? Innego racjonalnego powodu nie widzę, ale chorobę psychiczną zwaną religią też biorę pod uwagę.
Tylko jak już to nakieruj czy bardziej fizyczna krzywdę, czy to było po prostu odrzucenie, co pozwoli jakoś dojść do twoich motywacji.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 21 lip 2018, 10:17

A gdzie ja ich wulgaryzuję? Pisząc pedał? To dotyczy tych kolorowych na paradach, ubranych w penisy. Nie mam kompletnie nic do kryptogejów, jednak nie akceptuję tych, którzy obnoszą się ze swoją chorobą

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 21 lip 2018, 10:20

Tomusmc pisze: A gdzie ja ich wulgaryzuję? Pisząc pedał? To dotyczy tych kolorowych na paradach, ubranych w penisy. Nie mam kompletnie nic do kryptogejów, jednak nie akceptuję tych, którzy obnoszą się ze swoją chorobą
Używając takich określeń, tak.
1.To nie jest choroba.
2.Nie ma czegoś takiego jak obnoszenie się z seksualnością. Parady istnieją po to, żeby pokazać że tacy ludzie istnieją i nie jest ich mało.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2024
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 21 lip 2018, 10:21

Tomusmc pisze: Nie mam kompletnie nic do kryptogejów, jednak nie akceptuję tych, którzy obnoszą się ze swoją chorobą
Wiesz, pomiędzy kryptogejem a człowiekiem z parady jest też coś pomiędzy. I dziwnym trafem, gdy dwój gejów przejdzie miastem za rękę od razu podnosi się raban, że się OBNOSZĄ, tymczasem facet z kobietą mogą sobie spokojnie iść nawet objęci i nikt im nie zarzuci, że to OBNOSZENIE się.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 21 lip 2018, 10:25

Niech sobie robią parady, mi to w niczym nie przeszkadza. Niech jednak robią to skromnie, a nie tak jak wcześniej napisałem. Później się dziwią, że są szykanowani

Obrazek

Obrazek

To jest normalne twoim zdaniem?
futbolowa pisze:
Tomusmc pisze: Nie mam kompletnie nic do kryptogejów, jednak nie akceptuję tych, którzy obnoszą się ze swoją chorobą
Wiesz, pomiędzy kryptogejem a człowiekiem z parady jest też coś pomiędzy. I dziwnym trafem, gdy dwój gejów przejdzie miastem za rękę od razu podnosi się raban, że się OBNOSZĄ, tymczasem facet z kobietą mogą sobie spokojnie iść nawet objęci i nikt im nie zarzuci, że to OBNOSZENIE się.
Widziałem już gejów czy lesbijki trzymające się za rękę i jakoś niespecjalnie mi to przeszkadzało. Wydaje mi się, że wyjaśniłem problem wcześniej

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 21 lip 2018, 10:28

futbolowa pisze: gdy dwój gejów przejdzie miastem za rękę od razu podnosi się raban, że się OBNOSZĄ, tymczasem facet z kobietą mogą sobie spokojnie iść nawet objęci i nikt im nie zarzuci, że to OBNOSZENIE się.
Tak jest chyba tylko w Polsce. U nas jest po prostu ciemnogród. Wyjdzie takich dwóch typów za rękę i od razu typowy Janusz z wąsem większym od twarzy i z brzuchem piwnym wielkości opony od samochodu idący pod rękę ze swoją Grażyną zacznie pieprzyć farmazony, że się "pedały obnoszą". Mentalnie mam wrażenie Polacy są jeszcze w latach pięćdziesiątych.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 21 lip 2018, 10:35

Tomusmc pisze: To jest normalne twoim zdaniem?
Spójrz na tło. Ile osób tam jest tak ubranych?
Widziałeś parady techno? Albo karnawał w Rio? To chyba oczywiste, że są jednostki, któe chcą szokować.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 21 lip 2018, 10:37

Pokazałem różnicę pomiędzy gejami, a pedałami

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Reputacja: 2321
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 21 lip 2018, 10:42

czarny samael pisze: No i dobrze. Lepsze to niż bandy homofobów łażące po ulicach i zachowujące się jakby dopiero weszli do cywilizowanego świata.
Dobrze? :lol2: No tak, niech dzieci z domów dziecka trafiają do takich "rodzin" i patrzą na przykład jaki daje mi dwóch ojców. :lol2: Niech miłość i ciepło od takowej dwójki będzie mocniejsze niż niejednej normalnej rodziny (o czym wspominała chyba futbolowa wcześniej) tylko co z tego skoro wzorzec wychowania będzie zachwiany przez odchyły pewnych osób nazywanych gejami.
Homofobów wcale nie musi być dużo, to że są osoby nietolerujące tej dewiacji (i dobrze) nie znaczy, że każdy będący przeciwko związkom homo wyjdzie na ulicę i będzie pałował każdego geja (czego też nie popieram, dla mnie to taki sam stan społeczny jak i homosie).
Zależy przez co rozumiesz słowo homofob. Bo homofobię można rozłożyć na dwie grupy - jedną tę, o której Ty wspominałeś czyli patologów chodzących po ulicach i chcących obijać mordy wszystkiemu co się rusza czego i ja nie popieram. Drugą na tę, która nie akceptuje tej dewiacji i jest przeciwko gejom/związkom partnerskim/adopcji dzieci przez gejów lub lesbijki i innych pochodnych tematu homo. Ja jestem znacznie bliżej tej drugiej grupy i nie zamierzam akceptować jakichś odchyłów typu chłop z chłopem. Wychowany byłem w katolickiej rodzinie, a to że sam nie wierzę w Boga nie zmienia mojej opinii, że normalną rodzinę powinny tworzyć mężczyzna i kobieta. Nie kobieta z kobietą lub mężczyzna z mężczyzną.
czarny samael pisze: :haha:
Co za idiotyzm.
I z czego rechoczesz czarny samuelu? Jeśli dla Ciebie lepszym społeczeństwem będzie kraj zalany związkami homo i środowiskiem LGBT to Twoja sprawa, ale w tym nic dobrego nie ma. Polska i tak się jakoś trzyma w tym aspekcie względem zachodu i uwierz mi, że ostatnie czego u nas potrzeba to legalizacja tej dewiacji.
Standardowo jak zawsze pierdolisz głupoty, czy to w tematach piłkarskich czy w politycznych.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”